Support > Hjälpcentral > Allmänt > Är webbhotell rätt för mig?

Är webbhotell rätt för mig?

Idag fungerar affärsvärlden att om man inte syns på nätet, så finns man inte.

Men är ett webbhotell verkligen nödvändigt?.

Alternativet är att hosta (från engelskans host) sin egen hemsida, då antingen genom en egen server (CloudVPS) hos oss eller t.ex en egen server/dator hemma.

Det låter inte så svårt, jag har ju en dator hemma, men vad kräver detta egentligen?

• En stabil uppkoppling som alltid fungerar, gärna med obegränsad trafik och en backupuppkoppling om den primära uppkopplingen skulle gå ner.
  • En dator som står på dygnet runt, alltid har el och alltid håller sig uppdaterad och skyddad, så gärna ett backupelnät vid elavbrott.
  • Kunskaper om att sätta upp allt som behövs mjukvarumässigt. Alltså databaser, mailserver, webserver m.m.
Allt detta ingår i ett webhotell som också uppfyller alla dessa krav, man får även tillgång till support alla dagar via mail/telefon och chatt.